Taklucka sitter fast, demontering och byte? (Celica T16)

Allt från inkoppling av extraljus, larm, släpvagnskontakter, insprutningssystem och annat elektriskt i bilen. Hör av er om lösningen ni fick fungerade så alla vi andra vet.
Kategoriregler
Hör av er om lösningen ni fick fungerade så alla vi andra vet.
Q4Rspwn
Inlägg: 2
Blev medlem: ons 12 sep 2012, 22:35:08
Bilmodell: ST162 Celica GT-S
Årsmodell: 1987

Taklucka sitter fast, demontering och byte? (Celica T16)

Inlägg av Q4Rspwn » tor 10 jan 2013, 00:15:51

Hej!

Äntligen har jag skaffat mig en Toyota, och lyckats hitta till detta trevliga forum! Jag har just nu lite funderingar gällande demontering av takluckan på min Celica T16.

Bilen ifråga ägdes tidigare av min bror, som för ca 4 år sedan lät lacka om den. Innan dess fungerade takluckan och elektroniken till denna alldeles utmärkt. Men när jag åkte hämtade bilen hos honom i höstas, märkte jag att det numera bara är tiltfunktionen som fungerar. Försöker man skjuta luckan bakåt morrar motorn till, men ingenting händer. Det är alltså inga "dödsklickningar" det handlar om.
Värt att nämna, är också att yttertaket "flexar" något när man försöker köra bak luckan. Jag har samtidigt försökt hjälpa till med handkraft, utan resultat.

Nu när det är dags för projektarbete i skolan, hade jag tänkt ta tag i saken, och i eget tycke improvisera det. Förutom att få en fungerande lucka, hade jag tänkt att sätta in en ny i glas, då det ger en trevligare miljö i kupén. Problemet är bara att jag måste få ut luckan. Det här är vad jag kan beskåda från insidan:

Bild

Och utifrån:

http://www.bilddump.se/bilder/201301092 ... 16.159.jpg

Det sitter stjärnskruvar ute i kanterna, som är skruvade i innertaket. Dessa får jag givetvis inte loss eftersom takluckan är i vägen. Drar jag bort de två bakersta muttrarna till själva luckan med ringnyckel, händer fortfarande ingenting pga de två främre, som fortfarande gör luckan stel...

Någon som kan det här? Tack på förhand! :)

Användarvisningsbild
MagLight
Inlägg: 291
Blev medlem: sön 10 okt 2010, 18:40:33
Bilmodell: Celica ST165
Årsmodell: 1988
PostOrt: Åkers Styckebruk
Land (Country): Sverige
Ort: Strängnäs

Re: Taklucka sitter fast, demontering och byte? (Celica T16)

Inlägg av MagLight » fre 11 jan 2013, 05:51:34

I vanliga fall så drar man nedåt i framkant av innertaket som sitter på luckan, men i ditt fall så tror jag att du får demontera innertaket helt för att komma åt ordentligt. Utan att slita sönder något dvs.

Finns en guide på hur man gör (när luckan fungerar) här http://www.gtfours.co.uk/ under "How to..." - "remove sunroof" - "165"

En gissning till vad som hänt är att, eftersom "innertaket" lossnat ifrån luckan så kärvar det fast när plåtluckan ska sänkas nedåt för att glida in i taket.

Prova att pressa upp innertaket och se om det kan klicka i fästena igen om dom inte har gått av.

Lycka till
"There's always a new way to be better. Always aim to be the best, but never belive you are" - Lewis Hamilton

PROJEKTET -> http://www.toyotaclubsweden.com/viewtop ... =19&t=6667

http://www.gtfours.co.uk/
http://gt4-racing.eu/
http://www.fensport.co.uk/
http://www.streetperformance.se/

Skriv svar