Sida 1 av 1

Kabel genom torpedvägg

Postat: fre 30 aug 2019, 20:48:27
av miksan
Skall dra en enstaka kabel till batteriet på min Avensis (2011) från kupén, på vänstra sidan från kupén sett, högra framifrån - var är det lättast att hitta en genomförning på den sidan (verkar väldigt trångt...)?

Re: Kabel genom torpedvägg

Postat: fre 08 nov 2019, 16:34:24
av Dale
Det är trångt på vänster sida. Är det lite ström så brukar jag koppla på bilstereons konstantström. Annars är det lätt att gå genom högra sidan där man kan nästan få igenom ett par 35 kvadratare.

Re: Kabel genom torpedvägg

Postat: lör 09 nov 2019, 18:38:04
av Pl1000
Det är säkert passerat redan, men jag installerade motorvärmare med grenuttag i min Avensis 2011 idag. Längst uppe till höger i motorrummet ( i färdriktning) kommer en kabelstam in med ett förberett pyttelitet hål för extra kabel. Jag klippte av den utstickande gummiplutten i motorrummet och stack ut en 3-ledare apparatsladd från kup`en. Skalade en bit och skarvade ihop med isoleringsband. På med diskmedel 50% vatten. Hålet i befintlig gummimuff släppte då enkelt igenom motorvärmarkabel med kontakt, trotts att det var under 5mm från början. Man får fälla ner handsfack och plocka bort, sedan går det bra. Det var ohyggligt trångt från motorsidan när man skulle klippa gummimuffen, men det gick. Perfekt att ta in det högst upp och längst in. Kommer det in vatten den vägen har man problem på riktigt :-)

/Lennart