Instrumentpanelen lyser som en julgran och bilen laddar ej

Allt från inkoppling av extraljus, larm, släpvagnskontakter, insprutningssystem och annat elektriskt i bilen. Hör av er om lösningen ni fick fungerade så alla vi andra vet.
Kategoriregler
Hör av er om lösningen ni fick fungerade så alla vi andra vet.
skitbil
Inlägg: 1
Blev medlem: fre 03 aug 2018, 15:15:19
Bilmodell: Avensis
Årsmodell: 2003
PostOrt: S.Sunderbyn
Land (Country): Sverige

Instrumentpanelen lyser som en julgran och bilen laddar ej

Inlägg av skitbil » tis 14 aug 2018, 14:25:16

Skulle köra till jobbet på morgonen. Märker direkt att halvljusautomatiken inte funkerar. Inte hastighetsmätaren heller. På instrumentpanelen lyser nästan alla varningslampor. Lämnar in till Toyota. De får inte ut någon felkod, men de märker att generatorn inte laddar, så de byter den. 5700kr.
Felet kvarstår - byter igen. Felet kvarstår. Då vill de byta motorstyrenheten - 15000kr + jobb. Nej tack sa jag. Lämnar till två andra verkstäder med samma resultat. Får tag på en beggad ecm och byter den -felet kvarstår. Då tänkte jag - jag går igenom alla säkringar. Säkringen till OBD2 var trasig! Byter den och vips funkar allt förutom att airbaglampan lyser. Och man kan få ut felkoder. Felkod B1148 = airbag sensor Front RH. Lämnar in till Toyota igen. De byter sensor men kan inte släcka lampan, måste göra en djupare felsökning men troligtvis är det airbagstyrenheten sa dom. Blev nej från mig med tanke på tidigare erfarenhet från dessa. Bytte själv till en beggad och testad airbagstyrenhet men lampan lyser fortfarande. Måste jag till Toyota för att släcka den eller finns det nåt gör det självtips? Eller kan det vara något annat fel? Trött på alla så kallade "bilmekaniker"