Sida 1 av 1

Uppgradera till Multimediasystem - värt om man redan har vanlig stereo med bluetooth?

Postat: mån 22 jan 2018, 08:06:41
av DannoDon
Hej!

Jag har en Toyota Auris med orginalstereo. Värt att notera är att den har inbyggd blåtand som fungerar hyggligt. Ibland kopplar den inte upp och jag måste stänga av och sätta på bilen igen. I övrigt är jag ganska nöjd med den.

På nätet så finns det många alternativ som tycks vara kina-kopior allihopa. Är det någon som har testat dessa? Är det värt besväret att byta för att få tillgång till ett komplett multimedia-system utan att vara beroende av sin smart-phone hela tiden?
Tittade på bla Aliexpress, Ebay och Svenska butiken Tereteknik men känner mig inte riktigt övertygad om det skulle vara värt besväret.

Finns det "riktiga" märken som gör eftermarknads-stereo/multimedia som passar bilen rakt av och är värda investeringen?
Jag har en back-kamera uppe i backspegeln på vänstra sidan. Betyder det också att man kopplar om så backkameran syns i multimedia-displayen istället?

PS: Det är en Auris Hybrid årsmodell 2010.

Re: Uppgradera till Multimediasystem - värt om man redan har vanlig stereo med bluetooth?

Postat: mån 22 jan 2018, 18:43:56
av cheetah1
Jag är tveksam till hur mycket eftermarknad det finns till just Toyota, dom har ju en tendens att ha olika design på stereon i alla modeller. Pioneer har exempelvis släppt en eftermarknadsmodell till VAG, men om man då tänker att i princip alla Audi, Volkswagen, Skoda och Seat hade samma yttermått på stereon under typ 10-15 års tid gör det ju marknaden oerhört mycket större.

Däremot kan det för all del gå att hitta monteringsramar för att montera in en vanlig dubbel-DIN stereo i den.
Eller mer korrekt, det finns: https://www.brl.se/sv/artiklar/monterin ... gra-2.html
Finns även mer "krimskrams" för att koppla in rattknappar etc i huvudkategorin: https://www.brl.se/sv/artiklar/ljud-och ... index.html